تاثیر ۹ خوراکی‌ رایج ماه رمضان بر سلامتی بیماران

dr
تاثیر ۹ خوراکی‌ رایج ماه رمضان بر سلامتی بیماران

در این پست تعدادی از خوراکی‌های رایج برای وعده‌های غذایی در ماه رمضان  برای این بیماران را با هم مرور می‌کنیم، تا کسانی که مجاز به روزه گرفتن هستند بتوانند بهترین انتخاب را برای وعده سحر و افطار خود انتخاب کنند.


۱. زولبیا و بامیه
اگرچه زولبیا و بامیه محبوب‌ترین شیرینی‌های ماه رمضان هستند، ولی به دلیل قند و چربی بسیار بالای خود، برای اکثر بیماران خود ایمنی و التهابی مضر هستند. قند و چربی بالای موجود در این شیرینی‌ها باعث و تشدید التهاب مفاصل، افزایش التهاب پوستی لوپوس و پسوریازیس، و تحریک زخم‌های دهان بیماران شوگرن و بهجت می‌شود.

۲. کاچی و حلوا
کاچی و حلوا برای اکثر بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی و التهابی مضر است زیرا معمولاً حاوی مقدار زیادی شکر، روغن و آرد سفید هستند. این مواد می‌توانند باعث تشدید درد، خستگی و مشکلات گوارشی در بیماران فیبرومیالژیا و اسکلرودرمی شده، التهاب‌های پوستی و مفصلی سایر بیماری‌ها را نیز تحریک کند.


۳. شله زرد
شله زرد نیز به عنوان یک دسر سنتی و محبوب ایرانی، به دلیل میزان بالای شکر و برنج سفید، برای اکثر بیماران مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی و التهابی مضر است و مصرف آن به بیماران توصیه نمی‌شود. به ویژه قند بالای موجود در این خوراکی می‌تواند روی سلامت دهان و دندان بیماران شوگرن و بهجت اثر منفی داشته باشد.

۴. فرنی
فرنی با آرد برنج می‌تواند به عنوان یک منبع انرژی سبک و قابل هضم برای اکثر بیماران مفید باشد. اما اگر با شکر زیاد تهیه شده یا به مقدار زیاد مصرف شود، می‌تواند باعث بروز مشکلات دهان و دندان در بیماران شوگرن و بهجت شود. بیمارانی که به شیر حساسیت دارند نیز بهتر است در پخت فرنی از شیر بدون لاکتوز استفاده کنند.

۵. حلیم
حلیم حاوی پروتئین و فیبر است و به تامین انرژی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش اغلب بیماران نقص ایمنی و التهابی کمک می‌کند. بهتر است این غذا کم ‌نمک تهیه و مصرف شود، زیرا نمک باعث تشدید علائم بیماری‌هایی چون آرتروز، لوپوس و پسوریازیس ‌می‌شود. به خاطر پورین بالای گندم و گوشت، حلیم برای بیماران نقرس مضر است.


۶. خرما
اگرچه خرما منبع خوبی از آنتی اکسیدان است و مصرف متعادل آن می‌تواند به کاهش التهاب‌های بیماران مبتلا به آرتریت و آرتروز کمک کند. اما از آنجا که نسبت به سایر میوه‌ها پورین بیشتری دارد، افراد مبتلا به نقرس نباید روزانه بیشتر از ۲ یا ۳ خرما مصرف کنند. زخم‌ دهان برخی بیماران مبتلا به بهجت نیز با مصرف خرما تشدید می‌شود.

۷. گردو
گردو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است و می‌تواند به کاهش التهاب‌های بسیاری از بیماری‌ها کمک کند، به همین خاطر مصرف متعادل آن به اکثر بیماران توصیه می‌شود.
اما بیمارانی که علائم بیماری آنها با آفت در دهان خود را نشان می‌دهد، مثل افراد مبتلا به بهجت و شوگرن، باید درمصرف گردو محتاط باشند تا باعث تحریک زخم‌های دهانی آنها نشود.

۸. پنیر
پنیر منبع خوبی از کلسیم است، به همین خاطر مصرف آن می‌تواند برای سلامت استخوان‌های اغلب بیماران مثل افراد مبتلا به آرتروز و پوکی استخوان مفید باشد. کلسیم موجود در پنیر برای حفظ سلامت دندان‌های بیماران مبتلا به شوگرن نیز مفید است. ولی به بیماران نقرس توصیه می‌شود از پنیر کم‌چرب استفاده کنند تا از افزایش اسید اوریک آنها جلوگیری شود.

۹. آش رشته
به جز بیماران مبتلا به نقرس که پورین بالای موجود در حبوبات آش رشته برای ایشان ضرر دارد، سایر بیماران ممنوعیت خاصی در میل کردن این آش خوشمزه ندارند. در واقع آش رشته حاوی سبزیجات و حبوبات و کشک است که منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و کلسیم محسوب می‌شود. اما بهتر است کم‌ نمک میل شود تا باعث التهاب و خشکی دهان نشود.

توصیه غذایی
چنانچه پزشک مجوز روزه گرفتن را به شما داده است، بهتر است یک رژیم غذایی سالم و متنوع را در برنامه غذایی خود گنجانده، و در فاصله افطار تا سحر برای جلوگیری از کم‌آبی بدن به میزان کافی آب و مایعات غیرشیرین مصرف کنید. 
در هایلایت رژیم غذایی نیز می‌توانید با باید و نبایدهای غذایی بیشتر درباره بیماری خود آشنا شوید.

برای گرفتن مشاوره در این زمینه می‌توانید از طریق راه‌های تماس ذکر شده در وبسایت، با مطب دکتر دولتشاهی، فوق تخصص روماتولوژی در ارتباط باشید.

مقالات بیشتر

تشخیص و درمان انواع بیماری‌های روماتیسمی و نقص ایمنی

با امکان ارتباط آنلاین با پزشک از همه جای ایران و جهان

ویزیت حضوری

ویزیت آنلاین

نسخه الکترونیک

image dr
نظرات بیماران
,,
فرهاد محمودی عین الدین

برخورد کاملا عالی تخصص تحسین بر انگیز خانوم دکتر بی نظیره

,,
نسرین دریکوند

دکتر خیلی با حوصله هستن واسه بیمار وقت میزارن

,,
مریم نادری

خانوم دکتر عالی هستند. مادرم از زمانی ک تحت درمان ایشونند خیلی بهتر شدند

,,
حمید نورائی

فوقالعاده حاذق و با شخصیت

,,
سمیرا فروزان

بسیار عالی و خوش رو ، ممنونم از ایشون بابت تشخیص و تجویز درستشون

,,
علی مجیرشیبانی

ایشان در کار طبابت بسیار عالی و از لحاظ اخلاق ممتاز هستند

,,
الهام شهبازی فر

سلام خانم دکتر بسیار حاذق و مسلط بر بیماری و نحوه تشخیصشون بسیار عالی است سپاس

,,
فخری ابوالقاسمی نیای بوساری

یکی از بهترین و خوش اخلاق ترین و حرفه ای ترین پزشکی که تو زندگیم دیدم.

,,
مهساسادات میرجوچ

یکی از بهترین و‌ متبحرترین پزشکان ایران هستند

,,
ماندانا صفاری

بهترین دکتری که تا حالا داشتم خوش اخلاق صبور

,,
مرضیه شهرآبادی

با سواد و در علم خود بروز

,,
علی صالحی

سلام خانم دکتر دولتشاهی واقعا پزشک حاذقی هستند.

,,
علیرضا رضایی

واقعا دکتر بی نظری هستن

,,
میترا همه خانی

مادرم زیر نظر خانم دکتر درمان میشدن. خیلی دکتر عالی خوب و با تجربه هستند

,,
جمیله چاکرالحسینی

من برای اولین باره که توسط دکتر ویزیت شدم خیلی نکته بین هستن و با دقت عکس و آزمایش ها رو بررسی کردن انشالله که داروها برام خوب باشه و بهبودی حاصل بشه

,,
کریم جمالی

خانم دکتر ازهمه نظر عالی هستند..ممنونم از ایشون

,,
ملوک طاهرخانی

به نظرم در کرج بهترین هستن صبور و با حوصله و با اخلاق

,,
فرشته غیاثوند جوزانی

ایشان بسیار در امر درمان آرتروز موفق هستند.

,,
لیلی حسینی

از نظر علمی در سطح بالایی هستن سیار خوش برخوردن در تشخیص بیماری عالی هستن داروهای که تجویز می کنن بسیار خوب جواب می دهد

,,
مرضیه مجتهدزاده

از برخورد عالی و مهربون و با حوصله شون سپاسگزارم .طبیب خوش خط وخوش قلبم، ندیده دوستت دارم. تشخیصشون هم خوب بود دردم کمترشده

,,
نگار حسین زاده

هم حرفه ای و هم خوش اخلاق. بیماری من رو با دوز پایین دارو کنترل کردند. من که همیشه ممنونشون هستم.

,,
ندا کجینه باف

درود بر شما واقعا پزشک دلسوز و مسئولیت پذیری هستند خوشحالم که باهاشون آشنا شدم امیدوارم خدا بهترین ها رو بهشون بده

,,
مهسا طهماسبی زاده

خیلی پزشک باتجربه، مهربون وعالی از هر نظری هستن. فقط ایشون تشخیص دادن و درمان کردن منو

,,
پردیس رحیمی

خانم دکتر دولتشاهی واقعا میتونم بگم بهترین دکتر هستن چون تنها دکتری بود که فهمید من چه مشکلی دارم و درمانم کرد و برخودشون با مریضاشون عالیه، من این همه دکتر رفتم همچین دکتری واقعا ندیدم از همه نظر عالی❤️

,,
سحر شکرگزار

واقعاً دکتر درجه یک و دلسوز و عالی هستن. من چند سالی هست تحت درمان خانم دکتر هستم با حال بد پیش خانم دکتر رفتم الان با درمان های ایشون بهبود یافتم. واقعاً برای بیمار وقت میذارن.